Menu
Menu

Cross Border Talent Program: Jan Kesten

Straatman neemt deel aan het Cross Border Talent Program. Dit project is bedoeld voor bedrijven uit de grensregio met grensoverschrijdende ambities.

De Cross Border Talent studenten zetten zich in om het grensoverschrijdende vraagstuk van het bedrijf waaraan ze gekoppeld zijn te onderzoeken. Vervolgens gaan ze de resultaten van hun marktonderzoek uitvoeren.

Nadat we Marten Duday, een hele goede werknemer, hebben overgehouden aan het CBT programma, kwamen we een aantal weken geleden ook in contact met Jan Kesten via dit programma.

Jan Kesten is student Wirtschaftsingenieurwesen Maschinenbau (Technische bedrijfskunde) aan de Fachhochschule Münster in Steinfurt.

Bachelor onderzoek en traineeship

Een aantal weken gelden is Jan bij ons begonnen aan zijn afstudeeronderzoek. Zijn afstudeeronderzoek is een vervolg op het onderzoek dat Marten afgelopen jaar voor ons heeft uitgevoerd. Marten heeft toen onderzocht welke mogelijkheden er voor Straatman zijn op de Duitse markt. Jan gaat nu een specifiek onderzoek doen naar de marketing structuur in Duitsland. Vervolgens gaat hij op basis van zijn onderzoek een marketingstrategie schrijven voor de positionering van ons bedrijf en onze producten op de Duitse markt. Deze marketingstrategie gaat hij dan verwerken in een marketingmix, welke wordt gebruikt om Straatman en haar producten onder de aandacht te brengen in Duitsland. 

“Ik zit hier op mijn plek bij Straatman. Mijn collega’s zijn heel vriendelijk en ik waardeer de feedbackbackcultuur bij Straatman. Ook ben ik blij met mijn afstudeeropdracht, want ik vind het erg interessant. Mijn streven is dan ook om ook in Duitsland meer bekendheid te creëren voor Straatman en haar producten.”

Nadat Jan zijn onderzoek afgerond heeft, zal hij een traineeship bij ons gaan volgen. Hij zal dan aan de slag gaan met het toepassen en uitvoeren van zijn bevindingen in de praktijk.

Cross Border Talent: Jan Kesten

Laatste nieuws